In ultima perioada m-am confruntat cu o problema (destul de importanta in web hosting / web development) si anume: impartirea serviciilor. Cel mai bine ar fi sa ma folosesc de un studiu de caz care poate fi interpretat si ca tutorial pentru a exemplifica rezolvarea acestui mare impas.

Studiu de caz
www.workbusters.co.uk

Situatie: Domeniul www.workbusters.co.uk inregistrat la netnames.co.uk folosind DNS-urile netnames.
Cerinta: Pastrarea serviciului curent de email, dat de netnames si adaugarea unui website in conditiile in care netnames nu ofera server (Apache), suport de baze de date, intr-un cuvant, netnames este registrar si nu hosting provider.

Initial, dupa ceva studii (nu trebuie sa fii geek sa stii asta), realizezi ca varianta ideala este mutarea domeniului (schimbarea DNS-urilor) la un provider de hosting. Zis si facut. Am modificat DNS-urile, am adaugat domeniul pe un server de hosting si clientul incepe si suna. Suna si nu se mai opreste. Nu-i mai functioneaza email-ul. Dupa verificari temeinice ajung la concluzia ca emailul functiona corect, insa nu si in viziunea clientului.

Clientul doreste functia catch-all care la majoritatea providerilor mari de hosting este dezactivata (pe buna dreptate, din cauza vulnerabilitatii la spam). Nicio problema, daca omul vrea asa ceva, se descurca el cu spamul.

Dupa lungi sesiuni de negocieri si explicatii ajungem la concluzia ca ideal este sa mutam domeniul inapoi la netnames si sa facem (frame) forward pe domeniu catre un alt domeniu de unde sa fie vizualizat site-ul fara probleme. Ce ne facem acum ca domnul vrea si SEO? Normal, cu frame forwarding, adio SEO. Nu exista decat o singura adresa pentru toate paginile. Ce sa inteleaga Gugal? Ca suntem niste dementi in cel mai bun caz.

Atunci da-i si cauta si intreaba si testeaza pana cand am gasit solutia pe care trebuia sa o gasesc de la bun inceput, dar de care, aparent nimeni nu a auzit, pointarea domeniului (A record) pe un IP remote. Dupa ce domnii de la netnames au facut acest lucru, website-ul a pornit si asa cum el se poate vedea la www.workbusters.co.uk, emailul este pe un server, fisierele sunt pe alt server 🙂


Categoria: Articole

Ganduri

Niciun Gand

Spune ce gandesti

Cod de Securitate: